Bilder

Mange av våre traineekandidater er glade i naturen. Som trainee i Lofoten har ubegrenset tilgang til naturen. Lofoten er et eldorado for fjellturer, kajakk, padling, fjellklatring, surfing, fjellskiturer og mye mer. I traineeordninga forsøker vi også å legge sosiale arrangementer utendørs. Bildet er fra Kvalvika på Flakstadøya.

Trainee Lofoten er å finne på rekrutteringsstand over hele Norge. Her er Thomas Lilleng i samtale med prosjektleder for Trainee Lofoten. Thomas Lilleng bestemte seg senere for å søke, og fikk jobb i Lofotprodukt.

Å få seg jobb i en traineebedrift i Lofoten er ikke enkelt. Her er bedriftene i første gjennomgang av søknadene. 3 av de fire bedriftene på bildet ansatte nyutdannede kandidater.

Trainee Lofoten - Markus


I traineeordninga bruker vi også tid til å besøke museum og lære om historien til Lofoten. Her er dukken Markus som knuger rundt pipen med sine særs elastiske fingre. Markus hadde vært litt uheldig med solbadingen tidligere på året. Bildet er hentet fra Torvmuseet på Fredvang hvor vi lærte om gårdshold i nyere og gamlere dager.

Trainee Lofoten azzist


Traineekandidatene lærer om kommunikasjon. Kommunikasjon er en viktig del av ordningen. I ordningen har vi hatt både internt og ekstern kommunikasjon som tematikk. Som Lofotværing må man lære seg å både forholde seg til “alo” og stillhet.

Trainee Lofoten Lofotpils

Når tre av våre traineekandidater arbeider med mat; hva er vel mer naturlig enn å stikke innom vårt nyåpnende bryggeri. På Lofotpils fikk vi en innføring i bryggeritradisjoner og arbeidsglede.

Trainee Lofoten bilde 2

Traineekandidatene i Lofoten. En flott gjeng fra ulike verdenshjørner. Fra kongeriket Skrova i nord til eventyrlandet Chile i sør.

Lofotprodukter

Som traineekandidat i Lofotprodukt har man en viss kunstnerisk frihet på høytidsdager som Halloween.

Trainee unstad

Etter endt dag kurs på Unstad Camping slapper traineekandidatene med å gå tur på stranden mens små, små surfere forsøker å mestre de syv meter høye bølgene som velter innover Unstadstranden som en overdimensjonert hårsveis fra åttitallet.

 

Lofoten Sjomatprodukter

Lofoten Sjømatprodukter er et nytt og moderne fiskebruk på Napp på Flakstadøya. Her er vi på bedriftsbesøk for å lære mer om fisk, råstoff, distribusjon og kvalitet. I tillegg var vi heldig å få omvisning av mannen som benevnte seg selv om “Napps koseligste mann.”

Trainee i solnedgang

Når traineekandidatene har faglig program er det ofte travelt, men midt mellom to bedritsbesøk i Moskenes dukket denne himmelen opp. Vi stoppet opp og bestemte at det var greit å bli 10 minutter forsinket til neste bedrift. Av og til trumfer naturen i Lofoten alt.

Soknader trainee

Vi fikk inn 61 søknader på traineekandidater. Alle fordommer om at offentlig sektor er en stor papirmølle ble plutselig til virkelighet. Vi oversendte 61 sorterte søknader til 6 ulike bedrifter i Lofoten. Noen få av dem ble traineekandidater. Ennå flere av dem fikk seg jobb i andre bedrifter.