Bo i Lofoten + Lofoten Matpark = Sant
22 desember 2015
Bo i Lofoten har vært et prosjekt som er drevet i 3 1/2 år i Lofotrådet. Det siste året har det imidlertid vært jobbet for å finne måter å videreføre prosjektet på. Etter å ha prøvd finne ulike løsninger for å implementere prosjektet på endte prosjektleder Ørjan Arntzen opp i Lofoten Matpark

Lofoten MatparkBo i Lofoten består av en rekke tiltak for å promotere tilflytting, og det er spesielt traineeordningen "Trainee Lofoten" som har fått mye oppmerksomhet. Trainee Lofoten er det prioriterte tiltaket, og vil fortsette å skride frem uavhengig av at prosjektleder har fått ny arbeidsgiver. Imidlertid kan Arntzen fortelle at de samarbeider tett med Vesterålen i det videre.

Videre er også hjemmesiden og kontakt med tilflyttere en prioritert oppgave, og de som tar kontakt via hjemmesiden kan forvente seg svar fra Bo i Lofoten.

De andre tiltakene i Bo i Lofoten er per nå uten finansiering. Dette gjelder Bo i Lofoten-konferansen og Lofotstipendet. Imidlertid regner Lofoten Matpark med at det vil komme finansiering til disse tiltakene i løpet av året, eller det vil dukke opp andre spennende tiltak inn under Bo i Lofoten paraplyen.

Prosjektleder Ørjan Arntzen vil heretter være en del av Lofoten Matparks stab, men vil ha et spesielt ansvar for å følge opp Bo i Lofoten. Likevel kan det også hende at man får se prosjektleder for Bo i Lofoten jobbe med andre ting.
Klappet og klart for etablererkurs
4 desember 2015
Onsdag 17 februar 2016 er det duket for oppstart for etablererkurs i Lofoten. Kurset, som går over 4 samlinger, er myntet på alle dem som tenker på å starte egen bedrift, eller som nettopp har gjort det.
ivar
Ivar Tjønsø

Vi vet at etablererfasen kan være kaotisk og føles utrygg for gründeren. Målet for oss er å bringe litt mer trygghet inn i denne avgjørende fasen. I løpet av kurset ønsker vi at deltakerne skal ende opp med en godt gjennomtenkt forretningsplan,
sier prosjektleder og forretningsutvikler i Fabrikken Næringshage Ivar Tjønsø. Fabrikken Næringshage som er faglig ansvarlig for programmet, har seks års erfaring med gjennomføring av slike program i Vesterålen. I år samarbeider Fabrikken med Lofoten Matpark, som er teknisk tilrettelegger. Finansieringen er det Innovasjon Norge og flere av lofotkommunene som står for.  Det betyr at vi kan tilbyd dette kurset gratis – altså et supert tilbud i etablererfasen, sier Tjønsø.

Når nærmer søknadsfristen, den 15. desember seg. Fabrikken setter tak på 25 deltakere pr kurs. Det gjøres fordi en viktig dimensjon av kurset er at deltakerne blir litt kjent med hverandre og etablerer nettverk seg imellom.

Vi ber derfor om at gründere søker om opptak til kurset – ikke først og fremst for å sile, men for å sørge for at hver enkelt får det ilbudet som er best mulig for dem. Det er snakk om noen enkle setninger om hva din forretningside er, hvilken kommune du kommer fra og hvor langt du er kommet. Finn hjemmesiden til Fabrikken og send inn før fristen, oppfordrer Tjønsø.