september 2015
16.09
Mange blir trainee
Mange blir trainee
16 september 2015
Ordfører Jonny Finstad kunne før kommunevalget ønske velkommen sju nye traineekandidater til Lofoten. De nye traineekandidatene er ansatt i Vestvågøy Kommune, Betong- og Entreprenørsenteret og Vestfjord Improvement.

Trainee LofotenDet var en motivert gjeng som var på middag med ordføreren på fredag. Ordføreren hadde invitert til middagsselskap for både det nye kullet med traineekandidater og det gamle kullet med traineekandidater. Her fikk ordfører Jonny Finstad takket av de gamle traineekandidatene og han fikk ønsket velkommen de nye traineekandidatene.

Av det gamle kullet har alle kandidatene fått seg fast jobb, og vil bli værende i regionen. Dette bidrar betydelig til befolkningsveksten i de kommunene som har tatt imot traineekandidater. Mange av traineene har samboer og har nå etablert seg i sine respektive kommuner. De nye traineekandidatene uttrykte stor entusiasme over å flytte til Lofoten, og for mange var det å få flytte til Lofoten et mål i seg selv.

Vestvågøy Kommune har i det kommende året valgt å melde på 5 av sine nyansatte for å få kurs og opplevelser i regi av traineeordningen. I Vestvågøy Kommune regnes dette som et prøveprosjekt. Det er første gang Vestvågøy Kommune har meldt på kandidater til kurs- og opplevelsesopplegget til Trainee Lofoten. Målet med deltagelsen er å øke motivasjonen til de nyansatte slik at de ønsker å bo her over lang tid.

«Rekruttering og utvikling av arbeidsplasser er en av de viktigste prioriteringene vi kan gjøre for fremtida. Vi er veldig glad for at vi fikk til å delta i traineeordninga, og håper dette vil gi et løft for de nyansatte i kommunen,» sier ordfører i Vestvågøy og leder for Lofotrådet Jonny Finstad.

Betong- og Entreprenørsenteret i Kabelvåg har også valgt å ansette en traineekandidat. De har lenge vært interessert i traineeordninga, og valgte nettopp å ansette bedriftens første kandidat. Konsulentbedriften Vestfjord Improvement i Rolvsfjord har valgt å melde på en allerede nyansatt på traineeordningen. Vestfjord Improvement er dessuten involvert i utviklingen av kurs til traineekandidatene.