desember 2015
22.12
Bo i Lofoten + Lofoten Matpark = Sant
04.12
Klappet og klart for etablererkurs
Klappet og klart for etablererkurs
4 desember 2015
Onsdag 17 februar 2016 er det duket for oppstart for etablererkurs i Lofoten. Kurset, som går over 4 samlinger, er myntet på alle dem som tenker på å starte egen bedrift, eller som nettopp har gjort det.
ivar
Ivar Tjønsø

Vi vet at etablererfasen kan være kaotisk og føles utrygg for gründeren. Målet for oss er å bringe litt mer trygghet inn i denne avgjørende fasen. I løpet av kurset ønsker vi at deltakerne skal ende opp med en godt gjennomtenkt forretningsplan,
sier prosjektleder og forretningsutvikler i Fabrikken Næringshage Ivar Tjønsø. Fabrikken Næringshage som er faglig ansvarlig for programmet, har seks års erfaring med gjennomføring av slike program i Vesterålen. I år samarbeider Fabrikken med Lofoten Matpark, som er teknisk tilrettelegger. Finansieringen er det Innovasjon Norge og flere av lofotkommunene som står for.  Det betyr at vi kan tilbyd dette kurset gratis – altså et supert tilbud i etablererfasen, sier Tjønsø.

Når nærmer søknadsfristen, den 15. desember seg. Fabrikken setter tak på 25 deltakere pr kurs. Det gjøres fordi en viktig dimensjon av kurset er at deltakerne blir litt kjent med hverandre og etablerer nettverk seg imellom.

Vi ber derfor om at gründere søker om opptak til kurset – ikke først og fremst for å sile, men for å sørge for at hver enkelt får det ilbudet som er best mulig for dem. Det er snakk om noen enkle setninger om hva din forretningside er, hvilken kommune du kommer fra og hvor langt du er kommet. Finn hjemmesiden til Fabrikken og send inn før fristen, oppfordrer Tjønsø.